Kätilöt

Riikka Tervahartiala, kätilö, imetyskouluttaja, 3 lasta ja yksi lapsenlapsi

Minulla on pitkä, yli 20 vuoden kokemus kätilönä. Olen työskennellyt pääasiassa synnytyssalissa, mutta vuosia myös lapsivuodeosastolla ja yksityisessä äitiysneuvolassa. Oma imetysohjausta antava yritys minulla oli aikaisemmin useamman vuoden ajan. Imetyspoliklinikka toiminnasta minulla on lähes 10 vuoden kokemus.  Imetysohjaajia olen kouluttanut ja täydennyskouluttanut myöskin noin 10 vuoden ajan. THL:n auditointiryhmässä olen osallistunut seitsemän sairaalan vauvamyönteisyysauditointiin. Imetyskouluttaja olen ollut vuodesta 2008 asti ja IBCLC 2008-2012. 

Pidän tärkeänä yksilöllistä ja perheen toiveiden mukaista ohjausta. Tavoitteenani on antaa perheille paras mahdollinen alku. Tarjoan ohjausta ja valmennusta myös englanniksi.

Tmi Pikkujuulia 1114456-0

Sari Sormunen, kätilö YAMK, terveydenhoitaja, imetysohjaaja ja -kouluttaja

Olen neljä lapsen äiti. Kätilön työstä minulla on yli 20 vuoden kokemus. Pääsääntöisesti olen työskennellyt synnytysvuodeosastolla. Työssäni ohjaan päivittäin äitejä ja perheitä vauvan hoidossa ja imetyksen alkutaipaleella. Koen tärkeänä tukea perheen vauva-arkea, imetystavoitteita ja imetysluottamusta sekä voimavaroja vanhemmuudessa. 

Minulla on lähes kymmenen vuoden kokemus työskentelystä imetyspoliklinikalla. Imetysohjaus ja sen kehittäminen sekä jatkuva kouluttautuminen ovat lisänneet motivaatiota imetystä kohtaan. Olen pitänyt WHO:n 20h imetysohjaajakoulutuksia ja imetyksen täydennyskoulutuksia ammattilaisille jo kymmenen vuoden ajan.

Tmi Pikku Hellikki 2996298-3

Helinä Aarnio, kätilö AMK, imetysohjaajakouluttaja

Olen yhden kouluikäisen ja yhden tarhaikäisen lapsen äiti.  Valmistuin toiveammattiini vuonna 2000 ja siitä asti olen työskennellyt perheiden parissa sekä synnyttäjien vuodeosastolla että synnytyssalissa. Imetysohjaajakouluttajana olen toiminut vuodesta 2018. Kätilötyön lisäksi vastuualueenani on imetyspolin pitäminen ja imetysohjaajien kouluttaminen. Ohjauksessani koen tärkeänä tiedon jakamisen ja perheen omien yksilöllisten tavoitteiden sekä voimavarojen tukemisen. Tavoitteenani on antaa pienokaiselle ja perheelle mahdollisimman hyvä alku.

T:mi Helinä Aarnio 2997298-9