Palvelut

Valmistaudu synnytykseen kotonasi

Mietitkö, mitä tapahtuu synnytyksen aikana kehossasi? Mistä synnytyskipu johtuu ja miten sitä voisi helpottaa? Miten valmistautua synnytykseen? Haluamme auttaa sinua ymmärtämään ja luottamaan kehoosi ainutlaatuisella synnytysmatkallasi. Synnytysvalmennuksessa käymme läpi synnytyksen eri vaiheet, vauvan syntymä ja vastasyntyneen sopeutuminen kohdun ulkopuoliseen elämään sekä ensihetket ja  varhainen vuorovaikutus vastasyntyneen kanssa. Valmennuksessa autamme myös puolisoasi kulkemaan synnytysmatkan kanssasi sekä valmistautumaan lapsen tuomiin muutoksiin.

Imetysohjauskäynti kotona

Kotikäynnillä on mahdollista saada vahvistusta omiin imetystietoihin ja yksilöllistä ohjausta imetyksen erilaisissa haasteissa. Monilla vanhemmilla on hyvät tiedot raskaus- ja lapsivuodeajasta mutta silti vastaan voi tulla odottamattomia haasteita. Imetys voi tuntua vaikeammalta kuin ennalta on ajatellut tai on tarve saada tukea ja rohkaisua. On tärkeää tulla kuulluksi ja kohdatuksi omien imetystoiveiden ja tarpeiden kanssa. 

Imetysohjauskäynnillä kokeneilla ja asiantuntevilla kätilöillä on mahdollista kiireettömän avun ja tuen antamiseen, kuuntelemiseen sekä ohjaamiseen. Kotikäynnillä aiheena voivat olla esimerkiksi imetyskipu, rikkinäiset rinnanpäät, imuotteen parantaminen, suihkutissit tai rintaraivarit. Tiedon saaminen omien päätösten pohjaksi on tärkeää ja imetyksen yksilöllistä suunnitelmaa tarjotaan kaikille. Imetyssuunnitelman avulla pyritään mahdollistamaan imetyksen jatkuminen perheen omien toiveiden mukaisesti. 

Ohjausta ja tukea vauva-arkeen

Kätilön kotikäynnillä voit saada tukea ja ohjausta ensiviikkojen ja kuukausien vauvaelämään. Vauvanhoito-ohjaus voi perheen halutessa sisältää esimerkiksi kylvetysohjausta tai vauvan syömisrytmin tarkastelua (Vauvan kello) sekä keinoja itkuisen vauvan rauhoitteluun. Perheiden tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä. Kaikki ohjaus tapahtuu perheen valintoja kuunnellen ja kunnioittaen perheen omia ratkaisuja.

Imetysvalmennus

Antaa sinulle hyvät perustiedot imetyksestä parasta mahdollista alkua varten. Vastaamme mieltäsi askarruttaviin kysymyksiisi. Puolison osallistuminen myös toivottavaa. Ryhmävalmennuksen voit tilata esim. baby showereihin tai vaikkapa vauvaa odottavan kaveriporukan kanssa. Yksilövalmennukset järjestetään asiakkaan kotona ja ryhmävalmennukset asiakkaan järjestämissä tiloissa. 

Synnytyskeskustelu

Mietitkö mitä synnytyksessä oikeasti tapahtuu? Tuntuuko synnytys pelottavalta? Tai oletko ehkä jo synnyttänyt ja pohdit synnytyksesi kulkua. Keskustelemme toiveidesi mukaisesti synnytyksestä. Synnytyskeskustelut järjestetään asiakkaan kotona.

Imetyskeskustelu

Päätyikö imetys nopeammin kuin olisit halunnut? Oliko imetys sinulle pettymys? Mietitkö miten seuraava imetys sujuu? Imetyskeskustelut järjestetään asiakkaan kotona.